vineri, 13 martie 2009

Muschiulet de porc la tava - varianta de primavara

Avem nevoie de:
- muschiulet de porc (in cantitatea pe care o doriti, eu am pus doua suvite frumoase, medii ca lungime)
- ceapa verde - 7-8 fire
- Vegeta (sau ce puneti de obicei, Delikat sau altceva), piper
- cimbru uscat (dar cu proaspat e o nebunie, eu n-am avut decat uscat)
- bulion (sau rosii pasate - va recomand cu mare drag sticlutele de bulion Mutti)
- mustar fin de masa (normal, ala de Tecuci e cel mai bun ......macar de m-ar plati astia pentru reclama :) )
- ulei de floarea soarelui (putin)
Nu dau cantitatile exacte pentru ca fiecare poate pune cum ii place.


Punem bunatatea de muschiulet in tava



Pregatim ceapa verde





Punem, pe rand, ceapa verde taiata bucatele, vegeta, piper si doua lingurite de mustar




Adaugam bulionul sau sosul de rosii pasate, ce aveti, turnand ca in imagine. La final, presaram cimbru uscat si stropim totul cu ulei.




Dupa ce am pus toate ingredientele, umplem tava cu apa, aproape sa acopere muschiuletul (sau la 3/4 din inaltimea tavii), si amestecam cu grija sa formam un sos uniform din toate ingredientele




Se da la cuptor cu foc potrivit spre mic, sa se patrunda si sa scada sosul incet dar nu prea mult, cam o ora jumatate, dupa prima jumatate de ora verificam din 15 in 15 minute sa ramana suficient sos in tava.

La final, voila !
Se serveste de regula cu piure de cartofi sau de legume, plus salata verde cu ridichi, asa ca sa fie de primavara ;)




Pofta buna !

Un comentariu: