joi, 12 martie 2009

Reteta mamei pentru fursecuri cu stafide (cele 125 de grame)

Continuam azi cu o mica dar extrem de gustoasa reteta de fursecuri cu stafide, as spune clasica, foarte usor de preparat dar si de tinut minte. Again, fara poze. Yet.

125 gr stafide
125 gr unt
125 gr faina
125 gr zahar
2 oua
1 sticluta esenta de rom

Simplu, nu? Evident, punem un sfert de ora (sau cat vi se pare mai potrivit) stafidele la inmuiat in esenta de rom; restul ingredientelor le amestecam treptat: in castron punem faina, adaugam zaharul, untul inmuiat ca sa se amestece bine, apoi spargem oule. Dupa ce am amestecat bine, adaugam stafidele inmuiate deja.
Acum, in tava in care vom coace fursecurile, fie ungem cu unt si tapetam cu faina, fie punem o foaie de hartie de copt (mai eficient, zic eu). In tava se pun cu lingura, la distanta de 3 cm una de cealalta, gramajoare de compozitie. Am o problema in a va spune cat sa le lasati la cuptor, cred ca depinde de cuptorul fiecaruia, in jur de 5-6 minute, focul spre mic, sa nu se arda. se desprind usor, pentru ca-s fierbinti, sa nu se sfarame, si se pun la racit pe un platou, aranjand in continuare in tava noua transa de fursecuri.

Pofta buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu