luni, 20 aprilie 2009

Tortul de ziua mea (din retetele altora)


Anul asta a picat de Paste. Ca si acum 11 ani. Acum 11 ani....eram cu 11 ani mai tanara :P si mai vioaie ;) si fara griji :O ... acum e foarte bine cu iepurasele mele si seful meu de trib :D. Deci se impunea un tort. si pentru ca mi-a fost foaaarte greu sa aleg intre Krantz-ul lui Edith siTortul cu iaurt si frisca al Amaliei, le-am combinat dom`le pe-amandoua de-a iesit ce-a iesit (basca o nota personala la glazura).

Asta e tortul, destul de impunator, fara briz-briz-uri ca nu ma pricep, fara lumanari de suflat, si-ntr-un final destul de bun de mancat se pare :P




Ideea de baza a fost asta: blatul obisnuit, dupa reteta Amaliei, un rand de crema din reteta de Krantz, iar blat, un rand de crema cu frisca si iaurt, blat final, deasupra acoperit cu crema de frisca si iaurt, inclusiv lateralele, si dupa cateva ore de stat la rece  - glazurat cu ciocolata, ca avem fani in familie.
A, ca n-a iesit cum trebuia, asta-i partea a doua :)). Blatul da, a fost ok, dupa cum se vede, desi cam intr-o parte, a fost foarte gustos si maaaare. L-am taiat in 3. Reteta de blat aici.






Crema de lapte cu vanilie si lamaie (de la Krantz - reteta aici) iarasi a fost super si pentru a am facut toata cantitatea din reteta desi n-am folosit-o decat la un strat, restul l-am pus bine deoparte la frigider.


Ei, cu cealalta crema am avut io ce-am avut. Reteta - aici - destul de clara, doar ca am facut-o fara bucatile de fructe si-am bagat in schimb putina nuca macinata fin. Partea proasta a fost ca mi s-a parut mie ca gelatina ar fi trebuit sa-ntareasca acea crema mai repede (am lucrat prima data cu gelatina) si drept urmare am crezut ca nu-s suficiente cele 2 plicuri ( :O ), asa ca am mai pus unu. Gresit ! Total gresit ! Am constatat asta dupa ce s-a betonat ce pastrasem pentru laterale de n-am putut sa folosesc nimic si am apelat la crema de lamaie, care nu era cea mai potrivita, fiind destul de ''curgatoare'', dar decat nimic....




In final, tot raul spre bine, crema de iaurt betonata cum era a fost numai buna sa sustina glazura mea de ciocolata ''cu bube'' :)) , creata rapid din 2 ciocolate Primola cu lapte si orez expandat (de unde si ''bubele'') puse pe foc, amestecate intr-una sa nu se arda (ca n-aveam timp de fredonat la bain-marie) si subtiate cu putin lapte, asa, cam juma` de cana, cat sa curga un pic.

Una peste alta, pe platoul de sticla pe margine s-a format o mica baltoaca de crema lamaioasa si ciocolata de la glazura, numai buna de lins de fie-mea cea mare (pai da, ca unica ei concurenta la asa ceva sunt io, sa vezi cand o creste ailalta...)

De buna cica a fost bun, cam greu a zis sotu`, da` el nu prea mananca dulciuri deci nu ne intereseaza parerea lui :D, bun - a zis soacra-mea (si-a mancat toata felia), bun -  a zis si mama, nu, pe bune ca e bun, nu te chinui sa-l mananci pentru mine, nu? zi sincer ! nu draga, chiar e bun....acuma....cea mare l-a mancat, deci n-a fost chiar rau (ca astia nu te mint, daca nu le place ceva chiar nu mananca :) ), una peste alta, asta a fost primul meu tort facut integral de mine, uraaaa ! (stiti, de frica am cumparat si-un blat si-un kil de frisca, sa le am in caz de ceva, tranteam rapid marea crema de frisca cu cacao).

Observatie: la viitoarea ocazie de tort (sau mai bine fara, ca sa exersez) o sa fac torturile asa cum sunt ele, sa vad, dom`le, ce trebuia sa iasa de fapt :)). Mersi fetele pentru retete !

Hai la multi ani mie si traditionalul pofta buna !

7 comentarii:

  1. La multi ani fericiti!
    Sa fi iubita si sa te bucuri de familia ta frumoasa 1000 de ani de acum inainte!
    Pupicei multi!

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc mult pentru urari...si pentru bagare in seama in primul rand, am descoperit o lume noua cu voi, cele care aveti acest talent deosebit la bucatareala !

    RăspundețiȘtergere
  3. :))) La multi ani draga ! Am ras cu pofta cand ti-am citit postarea :)) ti-a iesit mare tortul si frumos, pacat ca nu l-ai ornat un pic :( dar dupa cat ai lucrat la el cred ca nu ai mai avut niciun chef ... te pup si numai bine !

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc, Amalia, ai dreptate, n-am mai avut nici un chef de ornat, l-am lasat asa, ca un....joben :D cu ciocolata cu bube :)) dar uite, ce ma face cea mai mandra e ca mi-a iesit blatul ! uraaa! mai ales ca am fost chiar intrebata daca nu e cumparat :P

    RăspundețiȘtergere
  5. si a iesit ceva ce arata tare bine :) felicitari si dupa 10 secole: La multi ani cu multa sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ti-am vazut cu intarziere postarea si m-am foarte amuzat ;)) La multi ani cu intarziere! Tortul arata biiine si sunt sigura ca a fost ff bun.
    Uneori imi iese si mie crema putin mai moale. Atunci mai pun niste unt (pana sa se raceasca de tot, sau il incalzesc pe el- untul) :D
    Poate incerci krantz-ul asa cum este el pt ca este minunat :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Mulțumesc pentru tot Dr. Ellen! După ce te-am contactat pentru a mă ajuta să nu mai divorțez de soțul meu, soțul meu a încetat să mai depună acte de divorț și lucrurile stau mult mai bine. După cum ai spus, tot procesul de divorț a fost anulat, femeia rea ​​care a creat probleme în căsnicia mea a părăsit soțul meu și acum suntem foarte fericiți împreună. Împărtășesc această experiență de viață cu oricine se confruntă cu provocări similare în relația lor, căsătorie sau orice altă problemă. , o puteți contacta pe Dr Ellen pe WhatsApp +2349074881619
    Ea este competentă în următoarele vrăji:
    * vrăji de dragoste
    * vrăji de căsătorie
    * vrăji de bani
    * vrăji de frumusețe
    * Vrăji de noroc
    * Vrăji de atracție sexuală
    * Vrăji de vindecare a SIDA
    * Vrăji de loterie
    * Blestemele elimină imediat vrăjile
    * Vrăji de protecție
    * Vrăji de loterie
    * Vrăji norocoase
    * Vraja de fertilitate
    * Inel de telekineză 💍
    E-mail: ellenspellcaster@gmail.com
    Whatsapp +2349074881619

    RăspundețiȘtergere