marți, 14 aprilie 2009

Pate de ficat proaspat de pui

O pasta (pate) de ficat deosebit de gustoasa si foarte simplu de facut (fara poze :( ). Sa vedem:
- o casoleta de ficatei de pui
- putina supa de legume
- putin unt - dupa gust
- gogosari in ulei (vezi reteta mai jos ;) )

Ce sa mai dati banii pe conserve de pateu cand va puteti face singuri acasa? Cel mai bine e pentru copii, e mult mai sanatos.
Spalati ficateii bine si aruncati-i intr-o oala cu apa pe foc, la fiert. Fierbeti-i bine-bine (o ora? cam asa). Daca nu aveti un pic de supa de legume (cum am avut eu), pastrati un pic, 3-4 linguri, din zeama in care au fiert. Scoate-ti ficateii si mixati-i intr-un blender. Pe masura ce se strivesc, pasta devine din ce in ce mai groasa. Subtiati-o cu supa de legume (sau cu zeama de la fiert). Spre final, adaugati cateva bucatele de unt si mixati. Adaugati putina sare si un pic de piper, dupa gust.
Scoateti pasta obtinuta. Teoretic, e gata. Pentru cine doreste, tocati bucatele cateva felii de gogosar in ulei si amestecati cu pasta. Excelent gust !

Aceasta pasta e buna dimineata pentru copii, la scoala, de exemplu (consistenta si hranitoare), sau e un antreu potrivit la orice petrecere !

Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu