luni, 20 aprilie 2009

Mic dejun / pranz cu ''ce-ai prin casa'' (2)

Sa zicem ca n-am gatit nimic. Se mai intampla. Sau am gatit da` s-a terminat totul si pana sa fac altceva se trezeste familionul ca urla de foaaaameeeeee !  Ce facem? Pai, ce sa facem repede cu ce-avem prin casa? Da` repede-repede ! M-am gandit imediat la niste macaroane cu branza la cuptor si niste fripturici (cum le zic eu) cu mirodenii, ultrarapide, totul cu ce-am gasit prin camara si prin frigider (e-adevarat, am avut noroc ca luasem pachetul de piept de pui, ca altfel jar mancam :P)
Deci:
Paste cu branza
- 2 pachete penne 
- o bucata de telemea 
- o bucata de cascaval (telemeaua si cascavalul se pun cat vreti sau cat aveti - totusi, daca nu aveti prea multa branza pastrati doar un singur pachet de paste, ca altfel nu ies prea bune)
- 1 ou (atat aveam disponibil, restul erau arvunite pentru tort :P )
- putin unt (cam un sfert de pachet)
- marar uscat

Reteta e clasica: 
- fierbem pastele (adica, pe intelesul celor care sunt chiar incepatori-incepatori - sa nu faca precum sotul meu prima data, de le-a pus in apa rece si nu-ntelegea de ce-s terci :O - punem apa la fiert, cu cateva picaturi de ulei sa nu se prinda pastele, asteptam sa dea in clocot, punem pastele si le fierbem - de camd dau din nou in clocot -  la foc mic-mic, cate minute scrie pe pachet; mie nu-mi plac al-dente, asa ca le mai las uneori un minut in plus chiar)
- scurgem pastele, aruncam peste ele untul facut bucatele, sa se topeasca, adaugam telemeaua si cascavalul rase pe razatoarea mare (mie-mi place sa simt gustul de branza) si amestecam usurel sa se lipaeasca de toate pastele; la final adaugam un ou (cand s-au mai racit pastele, nu chiar fierbinti ca altfel ne iese o omleta instant), fie direct in oala, fie batut in prealabil, cum va e la-ndemana. 
- Pentru variatie, cui ii place, se poate presara pe deasupra putin marar uscat, vor avea un gust tare bun ! Alta varianta, pentru cei care au la dispoziotie mult mai mult cascaval decat am avut eu, se taie cateva felii subtiri cu care se ''capaceste'' compozitia. Se va topi si rumeni tare frumos, mmmmm!
- amestecul odata preparat il bagam la cuptor cam 20-25 de minute, foc mediu, sa se si rumeneasca putin pe deasupra.

(n-am poza de dupa ce le-am scos din cuptor ca s-a trecut la fapte, hihihi !)

A doua gaselnita necesita urmatoarele ingrediente:
- un piept de pui
- putin ulei de masline (merge si cu ulei de floarea soarelui daca doar asta aveti)
- condimente si mirodenii (sare/vegeta, piper, cimbru, busuioc)

Taiem pieptul de pui in fileuri subtiri, sa se faca mai repede. Punem totul intr-un castron si stropim cu ulei de masline (nu mult, ne trebuie doar ca sa se unga un pic, nu sa facem sos de marinata). Adaugam sare sau vegeta, piper - dupa gust. Peste toate adaugam niste cimbru uscat si busuioc uscat. 
Ne bagam mana in castron si amestecam bine toate ingredientele astfel incat fiecare bucatica de pui sa fie unsa cu de toate. 
Pregatim o tigaie de teflon si frigem in 2-3 transe cantitatea de piept de pui (fileurile se tin in tigaie cat vreti de fripte sa fie, pe fiecare parte cel putin 5 minute, daca nu si mai mult, le tot sucim sa fie bine patrunse). Se fac foarte repede si la fel de repede se mananca (din noumotivul pentru care nu le-am mai pozat gata fiind)


aici fileurile amestecate cu de toate

aici - fileurile abia acoperite cu mirodenii si condimente


Tot ce vedeti poate fi mancat atat la masa de pranz cat si la micul dejun, fara probleme. Pentru cineva care tine regim, fileurile pot fi facute fara ulei, sa nu manance friptura de pui asa, fara gust :D.

Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu